Cursus film theorie en praktijk

VAN FILM IDEE NAAR EDIT

Docent
Filmmaakster Luciënne Groot

Cursus film theorie en praktijk
een cursus van 4 weken

Cursus Film Theorie en Praktijk

Filmcursus van 4 lessen

Voor wie is de cursus?

  • Heb je een idee voor een film?
  • Een filmidee voor jezelf als hobby?
  • Of voor je werk als een extra skill.
  • Of wil je films die je maakt verbeteren?
  • Wat is een goede opname?
  • Wat is decoupage?
  • Waar moet je op letten bij een goed interview ?
  • Hoe plak je het aan elkaar?

Tijdens deze cursus krijg je handvaten om aan de slag te gaan.

Tijdens deze cursus maken we kennis met de geschiedenis van Film, verschillende begrippen van Filmtaal en montagetechnieken.

Iedere les bestaat uit een korte inleiding over filmtaal en over techniek. Je kunt zelf aan een project werken, een verhaal dat jij wilt filmen. Of je bedenkt met de docent een leerzame opdracht.

Docent

Naast het filmmaken is Lucienne Groot ook filmdocent en filmcoach.

Mijn passie voor het filmvak probeer ik over te brengen op mijn studenten. Zelf ben ik een allround filmmaker. Dit betekent dat ik alle facetten van het filmmaken beheers; Regie, camera en montage. Toch, ieder project vraagt weer om een eigen aanpak. Als docent kan ik je begeleiden in het hele proces; Van Film Idee naar Edit.

Een goed idee is het fundament voor je film of je project.

Lucienne

Wat ga je leren

Je krijgt inzicht in het maakproces van een film. Hierdoor ga je ook bewuster en anders kijken naar film. In de groep leer je van de feedback van anderen om zo je visie aan te scherpen.

Apparatuur

Voor de cursus is je mobiele telefoon met een camera en een standaard laptop toereikend, windows of apple. Neem je laptop mee naar de les.

Heb je zelf een foto/film camera of een videocamera, dan kun je die ook gebruiken voor opnames en zo je camera beter leren kennen. Tijdens de cursus werken we met het gratis programma VideoPad Video Bewerker.

Vervolg Modules

Je kunt instappen op je eigen niveau. Je hebt misschien al eerder een film gemaakt of je hebt geen idee waar te beginnen. Neem contact met mij op als je hierover twijfelt.

Na de eerste filmcursus komt er een verdiepingscursus Montage en een verdiepingscursus Idee, Opname en Interview. In de cursus Montage gaan we werken met het professionele montage programma Adobe Premiere Pro. Een professionele aanpak is belangrijk. Je kunt altijd blijven werken in een ander programma. Montage is veel meer dan techniek. Techniek is altijd het middel, niet het doel.

Locatie

In de bioscoopzaal van Filmtheater De Boomspijker

Rechtboomsloot 52,
1011 EC Amsterdam
020 626 4002

Kosten en info

Voor 4 lessen €. 100,- inclusief een beknopte studiewijzer.

Voor aanmelding en meer info [email protected]